JA Magazine

JA Magazine is het online magazine van de Jeugdautoriteit (JA) en verschijnt vier keer per jaar. In JA Magazine lees je het laatste nieuws over de JA, nieuwe ontwikkelingen in de jeugdhulpsector en interessante interviews met de verschillende partijen uit het jeugdhulpstelsel. Daarnaast worden onderzoeken uitgelicht die de JA heeft uitgevoerd.

Beeld: ©JA / JA

JA Magazine 4

De vierde editie van het JA Magazine staat in het teken van onderzoek.  In de gastcolumn vertelt Xavier Moonen (UvA) over het belang van wetenschappelijk onderzoek en op welke manier goed onderzoek iets kan betekenen voor de jeugdhulpsector. Reinier Lagerwerf (VNG) en Karel Schuurman (JA) vertellen in een dubbelinterview over de pilot ‘Versterking I-positie Jeugdhulpsector’ vanuit het perspectief van gemeenten en de JA. Sabrina van Miltenburg ( JA) neemt je mee achter de schermen bij een JA onderzoek en legt uit wat er allemaal bij een JA onderzoek komt kijken en welke activiteiten er voor de jeugdhulpsector worden uitgevoerd om continuïteitsproblemen rondom jeugdhulp vroegtijdig op te sporen. Tot slot gaat Bija Westerhof-Hop (Groot Emaus, 's Heeren Loo) in op het onderzoek over orthopedagogische behandelcentra (OBC’s).

Abonneer je op JA Magazine

Voortaan JA Magazine direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je op ons online magazine door een bericht te sturen naar info@jeugdautoriteit.nl.