Vacature nieuwe adviseur Monitoren en Signaleren bij de Jeugdautoriteit

Zoek je een nieuwe uitdaging in 2022 en wil je je graag maatschappelijk inzetten voor een betere jeugdhulp? Dan ben jij misschien de nieuwe adviseur Monitoren en Signaleren bij de Jeugdautoriteit (JA).

In deze functie heb je een belangrijke rol in de vroegsignalering van risico’s op discontinuïteit van jeugdhulp en ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering van onderzoeken naar ontwikkelingen in de gehele jeugdshulpector.

Beeld: ©JA

Je bent ook accountmanager voor een aantal jeugdhulpaanbieders en jeugdzorgregio’s. Dat betekent dat je het contact met deze partijen onderhoudt en dat je weet wat er bij hen speelt en leeft. Je signaleert vanuit die contacten ontwikkelingen in het veld, continuïteitsrisico’s als gevolg van problemen bij jeugdhulpaanbieders en regio’s en escaleert tijdig. Daarnaast voer je in teamverband onderzoeken uit en schrijf je mee aan de onderzoekrapporten die de Jeugdautoriteit publiceert. 

Over de Jeugdautoritreit

In Nederland moet iedere jeugdige kunnen rekenen op passende jeugdhulp. De JA wil daarom problemen met de continuïteit van jeugdhulp helpen voorkomen en bijdragen aan een professionele ontwikkeling van het jeugdhulpstelsel. Dat doet de JA door onafhankelijk onderzoek te doen, te bemiddelen, interveniëren en adviseren en kennis en ervaring te delen. Onze focus is hierbij nadrukkelijk gericht op jeugdhulpaanbieders en gemeenten, niet op individuele jeugdigen of gezinnen.

Quote van Coen (adviseur bij Monitoren en Signaleren)

"Bij de Jeugdautoriteit heb ik met mijn collega’s in 2021 veel in de steigers gezet wat betreft signalering van continuïteitsrisico’s in de jeugdhulp en daar gaan we in 2022 volop mee door. Daarmee kunnen we steeds beter tijdig deze risico’s ondervangen. Als adviseur kan ik hieraan een belangrijke bijdrage leveren en dat geeft me veel voldoening." 
 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over deze vacature op de website van Werken voor Nederland. Reageer voor 13 januari.