Directeur Karel Schuurman neemt afscheid van de Jeugdautoriteit

Per 15 januari gaat directeur Karel Schuurman de Jeugdautoriteit verlaten. “Ik kijk terug op een boeiende, uitdagende en overwegend prettige tijd. Ondanks alle weerbarstige problemen waarbij ik als directeur JA werd betrokken, heb ik ook mogen zien hoeveel hulpbehoevende en kwetsbare kinderen goed geholpen worden doordat de mensen bij zorgaanbieders, gemeenten, koepels, toezichthouders en ministeries zich met hart en ziel hiervoor inzetten.”

Wie Karel Schuurman gaat opvolgen is nog niet bekend. Het wervingsproces is nog in volle gang.

Karel Schuurman schrijft een persoonlijk bericht over zijn vertrek:

Hierbij wil ik je graag informeren dat ik per 15 januari aanstaande de Jeugdautoriteit zal verlaten. Alsdan is mijn interimopdracht voor VWS afgerond en zal ik een volgende stap in mijn carrière gaan maken.

Ik kijk terug op een boeiende, uitdagende en overwegend prettige tijd bij de Jeugdautoriteit. Ik ben dankbaar voor de intense samenwerkingen die ik, namens de Jeugdautoriteit, met vele partijen uit het jeugdhulpstelsel heb opgebouwd.

De afgelopen jaren heb ik affiniteit ontwikkeld voor de jeugdhulp en de mensen die er met hart en ziel bij zorgaanbieders, gemeenten, koepels, toezichthouders en ministeries invulling aan geven. Ondanks alle weerbarstige problemen waarbij ik als directeur Jeugdautoriteit werd betrokken, heb ik ook mogen zien hoeveel hulpbehoevende en kwetsbare kinderen door deze inzet zeer goed geholpen worden. Knap werk. Ik hoop in de toekomst dan ook nog weer eens actief te mogen zijn in dit prachtige en maatschappelijk zeer relevante veld. Dus wie weet nog eens tot ziens!

Het wervingsproces voor mijn opvolger is nog in volle gang. In afwachting van de uitkomst van dit proces zal Danielle Wille (afdelingshoofd Strategie, beleid en organisatie) per 15/1/2022 mijn taken waarnemen.

Voor nu wens ik jou en een ieder die je lief is fijne feestdagen en een gelukkig 2022!

Vriendelijke groet,

Karel Schuurman

Portret van Karel Schuurman
Karel Schuurman, directeur-bestuurder