Tweede editie JA Magazine

De tweede editie van het magazine van de Jeugdautoriteit (JA) staat in het teken van corona en de impact daarvan op de jeugdhulp. Wat gebeurt er door corona in het jeugdhulplandschap? Lees hoe de coronaquickscan de sector een helder beeld geeft van de actuele gevolgen van de coronamaatregelen.

Mariƫnne Verhoef van jeugdhulpaanbieder Levvel vertelt hoe haar organisatie omgaat met de gevolgen van corona. Ook Marion Smit (directeur Jeugd van het ministerie van VWS) is in haar column trots op de veerkracht van haar organisatie. Tegelijkertijd maakt zij zich zorgen over de jeugd en jongvolwassenen voor wie de gevolgen van de corona-maatregelen vele malen groter zijn dan de gevolgen van het virus zelf.

Hoofd Monitoren en Signaleren (JA) Sabrina van Miltenburg is aan het woord over de coronaquickscan. Wethouder Jeugd Leon Meijer (Ede) realiseert zich door corona hoe belangrijk scholen zijn voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Lian Smits (bestuurder Sterk Huis) gaat in op het Deltaplan Jeugd en benadrukt een betere differentiatie van de jeugdhulp bij inkoop. Tot slot blikt de JA tevreden terug op het afgelopen jaar: meebewegen met de onvoorspelbaarheden van 2020 en desondanks de plannen voor het grootste deel waargemaakt.