Alles over onderzoek in het nieuwe JA Magazine

De vierde editie van JA Magazine is verschenen en staat in het teken van onderzoek. In onze gastcolumn vertelt Xavier Moonen (UvA) over het belang van wetenschappelijk onderzoek en op welke manier goed onderzoek iets kan betekenen voor de jeugdhulpsector.

Beeld: ©JA / JA

Reinier Lagerwerf (VNG) en Karel Schuurman (JA) lichten in een dubbel interview de pilot ‘Versterking I-positie Jeugdhulpsector’ toe vanuit het perspectief van gemeenten en de JA. In deze pilot onderzoekt een selecte groep jeugdhulpaanbieders, gemeenten en regio’s in samenwerking met de JA welke informatie precies nodig is voor een sterke informatiepositie en doorontwikkeling van het Early Warning Systeem.

Sabrina van Miltenburg, Hoofd Monitoren en Signaleren bij de Jeugdautoriteit, neemt je mee achter de schermen bij een JA onderzoek. Zij legt uit wat er allemaal bij een JA onderzoek komt kijken en welke activiteiten er voor de jeugdhulpsector worden uitgevoerd om continuïteitsproblemen rondom jeugdhulp vroegtijdig op te sporen.

Tot slot gaat Bija Westerhof-Hop (Groot Emaus, 's Heeren Loo) in op het JA-onderzoek over orthopedagogische behandelcentra (OBC’s) en vertelt zij over de complexiteit van jongeren met een licht verstandelijke beperking (lvb).