Vacature Adviseur Jeugdautoriteit

De Jeugdautoriteit (JA) zoekt een adviseur  voor een brede en interessante functie. Wij zoeken iemand die graag wil bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen, in het bijzonder in de jeugdhulp.

Als adviseur bij SBO vervul je een inhoudelijke ondersteuning van alle afdelingen van de JA. Doordat je weet wat er speelt binnen de verschillende afdelingen, ben je een verbindende schakel tussen de afdelingen. Vanuit die rol signaleer je naar de afdelingshoofden als thema’s en onderwerpen elkaar raken. Daarnaast ben je secretaris van het MT en van de stuurgroep van het Convenant Bevorderen continuïteit jeugdhulp, waarbij verschillende partijen uit het jeugdhulpstelsel zijn aangesloten. Hierbij zorg je onder andere dat de stukken en agenda tijdig gereed zijn en je maakt het verslag. 

Een van de taken van de JA is vroegsignalering om continuïteitsproblemen rondom jeugdhulp te voorkomen. Ook hierbij ondersteun je collega’s. Je voert daartoe periodiek gesprekken met een jeugdhulpaanbieder over hun financiële positie en de samenwerking met gemeenten, of met een jeugdhulpregio over opdrachtgeverschap en de samenwerking met jeugdhulpaanbieders. Daarnaast is het mogelijk om mee te werken aan de behandeling van casuïstiek van individuele aanbieders of regio’s, waarin je bijdraagt aan adviezen over de concrete aanpak van financiële problematiek om discontinuïteit van jeugdhulp te voorkomen.  Je vervult hiermee dus een zeer afwisselende rol.

Over de Jeugdautoriteit

In Nederland moet iedere jeugdige kunnen rekenen op passende jeugdhulp. De Jeugdautoriteit wil daarom problemen met de continuïteit van jeugdhulp helpen voorkomen en bijdragen aan een professionele ontwikkeling van het jeugdhulpstelsel. Dat doet de Jeugdautoriteit door onafhankelijk onderzoek te doen, te bemiddelen, interveniëren en adviseren en kennis en ervaring te delen. De focus vanuit de Jeugdautoriteit is hierbij nadrukkelijk gericht op jeugdhulpaanbieders en gemeenten, niet op individuele jeugdigen of gezinnen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze vacature? Lees de volledige vacature op de website van Werken voor Nederland.