Terugblik webinar Reële tarieven in de jeugdzorg

Het Ketenbureau i-Sociaal Domein, de Jeugdautoriteit en het ministerie van VWS organiseerden onlangs een webinar over het Kennis- en Informatiepunt Tarieven van de Jeugdautoriteit en de AMvB reële prijzen Jeugdwet. U kunt het webinar nu terugkijken.

Beeld: ©Ketenbureau i-Sociaal Domein

Het webinar is terug te kijken vanaf de website van het Ketenbureau I-Sociaal Domein. Kies voor de video van 31 oktober, van 9.00 tot 10.30 uur. U vindt hier ook de presentaties.

Tijdens het webinar zijn veel vragen gesteld. Bekijk deze vragen, met antwoorden van de Jeugdautoriteit en het ministerie van VWS.

Over het Kennis- en Informatiepunt Tarieven

Het vaststellen van reële tarieven in het jeugddomein blijkt in de praktijk een grote uitdaging. Om de sector ondersteuning te bieden heeft de Jeugdautoriteit een een Kennis- en Informatiepunt Tarieven ingesteld. Met dit informatiepunt beantwoorden wij vragen van gemeenten en aanbieders over jeugdhulptarieven. Wij denken onafhankelijk mee over bijvoorbeeld bekostigingsvormen, het voeren van gesprekken over reële tarieven en vele aanverwante thema’s. Daarnaast bieden wij ook handreikingen, bijvoorbeeld als het gaat om inzicht in tarieven en het voeren van het goede gesprek tijdens contractering.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van andere webinars en activiteiten van de Jeugdautoriteit? Stuur dan een mail aan communicatie@jeugdautoriteit.nl. Wij zorgen er dan voor dat u in de toekomst onze uitnodigingen ontvangt.