JA Magazine

JA Magazine is het online magazine van de Jeugdautoriteit (JA) en verschijnt ongeveer zes keer per jaar. In JA Magazine lees je het laatste nieuws over de JA, interviews en columns van en over verschillende partijen uit het jeugdhulpstelsel.

JA Magazine #12 Oktober 2023

In de nieuwe editie van JA Magazine vertelt Ina Huesken, bestuurder van Elker, hoe de organisatie er weer financieel bovenop is gekomen. De jeugdhulp- en onderwijsinstelling dreigde drie jaar geleden door financiële problemen failliet te gaan.

Met de komst van een vierde financieel toezichthouder is Team Toezicht van de Jeugdautoriteit klaar voor een nieuwe, meer proactieve rol in het domein jeugdzorg. Toezichthouders Job de Boer en Annika Rijke leggen uit hoe die rol er in de praktijk uitziet.

Verder vertelt Reinier Lagerwerf, MT-lid Jeugd en Kansengelijkheid bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), over de uitdagingen in de jeugdzorg. De Hervormingsagenda Jeugd 2023-2028 betekent werk aan de winkel voor het rijk, jeugdhulpinstellingen en gemeenten. 

Lees JA Magazine #12